Djurgården nära att tappa 3–0-ledning

Uppdaterad 2015-08-30 | Publicerad 2015-08-29

20150820, CHL.

Två schweiziska mål inom loppet av en minut höll på att knäcka Djurgården som kom undan

med blotta förskräckelsen i CHL-mötet med Zug.

Efter ett mål i varje period såg Djurgården ut att ha plockat tre enkla poäng i CHL. Men schweiziska Zug satte två mål inom loppet av en minut och matchen var plötsligt en öppen historia i mitten av den sista perioden.

Zug hade flera chanser att kvittera men Djurgården höll ut, trots en del gruff i slutskedet. På fredag spelas returen i Stockholm.

HV71 och Växjö fortsätter att vinna

Danska Sönderjyske maldes ner när HV71 vann med 7–1 och tog sin tredje raka seger efter sommaruppehållet. Efter 1–0 i den första perioden lossnade det rejält i den andra när HV71 kunde utöka sin ledning till 5–0.

– Vi gör en bra förstaperiod som vi får utdelning för i andra och kan stänga matchen i tredje, säger HV-tränaren Johan Lindbom till Svt.

HV71 kan säkra vidare avancemang på torsdag i returen mot danskarna.

Växjö vann senaste mötet med skotska Braehead Clan med 10–2. Returen var tajtare, men det blev en ny seger för Lakers som vann med 3–1.