Veteranen Falk räddade Dif: ”En rolig match”

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-26

Här kvitterar Nichlas Falk till 3–3.

Toppmötet på Hovet blev en jämn historia, där Djurgården hämtade upp underläge 0–2 till 3–3.

Poängräddare för hemmalaget: Veteranen Nichlas Falk.

– Vi kan mäta oss med alla lag den här säsongen, säger 38-åringen som närmar sig sin 700:e Djurgårdsmatch.

Gårdagens match mot HV var Nichlas Falks 697:e i Djurgårdströjan. Och den firade han med en viktig 3–3-kvittering mot serieledarna.

– Deras back går ut och ska ta pucken, men ramlar själv. Då ser Ottosson (Kristoffer) mig där, berättar Falk om målet.

Djurgården hade till en början inlett bra, men gick till första pausvilan i ett 0–2-underläge sedan HV bland annat varit bättre i power play.

Kvitterade i tredje

Men andra perioden hade knappt börjat innan Andreas Engqvist reducerade och hemmaspelarna fixade även 2–2 innan Martin Thörnberg återigen gav HV ledningen.

I tredje perioden klev sedan veteranen Falk fram och ordnade kvitteringen som följdes av en mållös sudden.

– En fantastisk rolig hockeymatch, kommenterar HV-tränaren Janne Karlsson.