Sedan fick Rögle-spelaren ledas ut till omklädningsrummet.

Det var bara en smällarna Rögle drabbades av i första perioden mot Luleå.

Luleå HF

Luleå hade sex raka hemmasegrar inför torsdagens toppmöte med Rögle.

Men det var skåningarna som skulle ta ledningen. Adam Tambellini utnyttjade en fin framspelning från Leon Bristedt, och kunde med en läcker dragning placera in 1–0 mellan benen på Joel Lassinantti. Det var sjunde matchen i rad som Tambellini hittade nätmaskorna.

Rögle såg ut att kunna gå till periodvila med ledningen intakt, men med bara tiondelar kvar satte Sami Leipistö kvitteringen.

Däremellan hade det smällt ordentligt. Och det var Rögle som drabbades av smällarna. Först fick Ryan McKiernan utgå redan på uppvärmningen, och kom inte till spel.

”Spelar inte mer i dag”

Innan halva första var spelad var olyckan framme igen. En intet ont anande Oscar Stål-Lyrenäs träffades av en puck i tinningen. Pucken var hård, och avlossades av ingen annan än lagkamraten Eric Gelinas.

– Det där är verkligen otäcka bilder, säger kommentator Linus Eklund i C More.

Stål-Lyrenäs föll till isen, och fick ledas ut till omklädningsrummet med hjälp av sjukvårdare och lagkamrat.

– Jag tror att det är okej med honom, men han kommer inte spela mer i dag, säger huvudtränare Cam Abbott till C More.

Luleå vann i sudden

En stund senare satte Oscar Engsund in en tackling på nämnde Gelinas, som även han gick i backen. Han fick sätta sig i båset en stund, men kunde sedan spela vidare.

Den andra perioden bjöd på fler tuffa smällar, men i målväg ingenting.

I den tredje perioden kom i stället det förlösande målet. Joonas Rask hittade 2–1 för Luleå i powerplay efter en fin framspelning av Linus Omark.

Och Luleås vändning var fullbordad. Men inte hela vägen in. Anton Bengtssons sena kvittering såg till att matchen fick avgöras i sudden death.

Där satte Julius Honka det avgörande målet med sekunder kvar. Målet innebär bonuspoängen till Luleå i toppmötet.

– Jag tycker att vi var bra. Speciellt i andra. Vi spelade intensivt och dödade deras ben. Och vi bara fortsatte i tredje. Det var två bra lag mot varandra, men jag är glad att vi hittade en väg till slut, säger matchhjälten till C More.

Nu har laget sju raka vinster på hemmais.