Brynäs lagmaskin vann kampen mot Djurgårdens unga stjärnskott.

Gävlelaget vann kvällens drabbning i Läkerol Arena med 3–1.

Brynäs har nu tre segrar och en oavgjord på de fyra senaste matcherna.

– Jacob Markström var väldigt bra, det var stolpe ut för oss hela tiden, säger DIF-tränaren Hardy Nilsson i ppv.

Brynäs gick in med en 2–1-ledning i den sista perioden – och hemlighetsfulle Djurgårdstränaren Hardy Nilsson ville i sista periodpausen inte gå in på vad laget skulle göra sista 20 för att plocka poäng.

Men det visade sig: DIF inledde aggressivt direkt och pressade tidigt för en kvittering.

Brynäs hade dock storspelande Jacob Markström i mål.

Slagsmål om poängen

Amerikanen Kyle Klubertanz hade ett jätteläge i slottet efter dryga fem minuter...och Markström motade.

– Svettigt! Men det var en rolig match att spela, riktigt skönt att vinna, säger Jacob Markström i ppv.

Bara minuter senare visade hemmalagets Jonathan Granström och Andreas Dackell samt Djurgårdens Jimmie Ölvestad och Christian Eklund hur betydelsefulla poängen var när kvartetten brakade samman i ett handgemäng.

Dixon avgjorde

När DIF-pressen var som värst, i slutet av matchen efter ett bra powerplay, stack Brynäs Stephen Dixon emellan och satte matchavgörande 3–1 med ett rappt skott i slottet, fint assisterad av Alexander Sundström. Djurgårdens mål gjordes av Jacob Josefson, framspelad av Marcus Krüger och Tim Eriksson.

– Vi har bra tryck och har möjligheter att utjämna. Men Markström var väldigt bra i dag, det var stolpe ut för oss hela tiden, säger Djurgårdens tränare Hardy Nilsson.