Men så blev det inte.

Bottenlaget Björklöven tog säsongens första hemmaseger i T3 center och en blytung trepoängare.

– Grymt skönt, säger målvakten Adam Werner till C More.

Västervik har stått för en fenomenal start på hockeyallsvenskan och leder serien efter nio spelade matcher.

Men när tvåan Timrå i kväll gästade Björklöven kunde skrällgänget ha petats ned från toppen – något som dock hemmalaget i T3 center satte stopp för.

Efter en riktig rysare lyckades Björklöven i kväll ta sin första seger på hemmaplan.

– Grymt skönt att vi fortsätter på den inslagna vägen från Karlskoga (seger, 0–1). Alla krigar på och det är grymt skönt att vinna i dag också, säger Björklövens målvakt Adam Werner till C More.

Svängig match

Men det var en svängig väg fram till den första triumfen på hemmais. Lucas Sandström satte 1–0 efter åtta minuter men efter halva matchen hade Timrå vänt på steken. Detta efter att Ludvig Nilsson kvitterat till 1–1 och att Johan Johansson tryckt upp säsongens första mål i krysset.

Björklöven kom dock igen och tog ett starkt grepp om matchen. Jesper Thörnberg satte 2–2 innan Jacob Andersson gjorde 3–2 strax innan den andra periodpausen.

Höll undan efter rysare

Spänningen var dock inte över där, detta trots att Joakim Högberg ökade på till 4–2 i början av tredje.

Jonathan Dahlén reducerade till 4–3 när klockan stod på 58.58 – men närmare än så kom inte Timrå trots en massiv forcering.

Adam Werner höll tätt i slutsekunderna – inför ögonen på Maciej Szwoch som satt på läktaren och är målvaktstränare i Färjestad som Werner är utlånad ifrån.

– Det passade riktigt bra, det var skönt. Jag får åka till Skellefteå när de (Färjestad) spelar i morgon och heja fram dem till en seger.

Björklöven tar därmed tunga poäng i botten av hockeyallsvenskan och drar ifrån jumbon Västerås som nu är fyra poäng efter.