Uppdaterad 2011-03-13 | Publicerad 2011-03-10

Anders Nilssons klubbhandske kan vara guld värd för Luleå.

För det var superräddningen i början den andra perioden som vände på matchen.

– Vi grisade till oss segern i dag, säger matchhjälten.

Djurgården var millimeter, eller snarare en klubbhandske från Anders Nilsson, att ta ledningen med 2-0 mot Luleå i inledningen av den andra perioden, när Daniel Brodin fick ett drömläge.

Brodin sköt och pucken fladdrade mot det övergivna målet – då dök Anders Nilsson upp och räddade pucken på volley.

”Är faktiskt på den”

Eller tog den i stolpen?

– Jag är faktiskt på den där med insidan av "klubben", säger Anders Nilsson till TV4 Sport.

I stället kvitterade gästernas supertalang Konstantin Komarek till 1-1, några minuter senare. Och i den tredje perioden kunde Chris Abbott avgöra med ett skott som inte såg otagbart ut för Mark Owuya.

Johnsson klev av

Nu har Luleå 2-0 i matchserien.

– Otroligt skönt att kunna vinna här på Hovet inför en fullsatt arena. Det var inget skönspel från vår sida, säger Nilsson.

En annan Luleåback, Pierre Johnsson, klev av matchen 4.31 in på den tredje perioden. Enligt TV4 Sport handlar det om en lower body injury.