”Måste vara årets räddning”

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-31

Ridderwall blåste seriejumbon

16:46 in i andra perioden av Djurgårdens 3-1-seger mot Timrå drog hela Hovet efter andan.

Men med en lysande parad blåste Stefan Ridderwall Timrås Anton Lander på vad som såg ut att vara ett självklart mål.

– Det måste vara årets räddning, säger Leif Boork i Canal Plus.

Publiken i Hovet gav Ridderwall en spontan stående applåd samtidigt som reprisbilderna på räddningen rullades gång på gång.

Anton Lander, som trodde sig ha stått för ett perfekt avslut, suckade bara djupt och skakade på huvudet. Räddningen var också av stor betydelse.

”Visar var han vill ha den”

Marcus Krüger hade i samma period styrt in 2-0 för Djurgården som efter paraden kunde gå till andra pausvila med en tvåmåls-ledning.

– Kruger visar var han vill ha den så det var bara att lägga den på bladet, säger Andreas Holmqvist.

Sjätte raka förlusten

Jimmie Ölvestad säkrade sedan segern med sitt 3-0 mål inledningen av den sista perioden. Martin Sonnenberg kunde visserligen reducera men Djurgården höll undan och vann med 3-1.

Förlusten var Timrås sjätte raka och Challe Berglunds mannar ligger hopplöst sist i Elitserien.