Brynäs skrällseger – efter tränarbytet

Publicerad 2017-10-14

I torsdags blev de utklassade. I går fick Roger Melin sparken.

I dag studsade Brynäs tillbaka och slog Skellefteå efter storspel av målvakten Felix Sandström.

– På en skala från ett till fem var han en sexa, säger tränaren Tommy Sjödin till C More.

I torsdags åkte Brynäs på rena råsopen mot Skellefteå. Trots fördel av hemmaplan torskade nästjumbon med 2–8 mot seriefyran. Dagen efter sparkades tränaren Roger Melin.

Under lördagen bjöds Brynäs en omedelbar chans till revansch när de åkte till Skellefteå Kraft Arena. I Melins frånvaro klev videocoachen Janne Larsson in i båset ihop med Tommy Sjödin för att dela huvudansvaret.

Lyfter till tionde plats

Duon fick en fin start på uppdraget när Ryan Gundersons puck från blålinjen letade sig in i mål i början av första perioden. Matt Anderson kvitterade med 13 sekunder kvar av perioden och likaläget stod sig sedan till mitten av tredje perioden när Lucas Carlsson stötte in 1–2 i numerärt underläge.

Ledningen stod sig matchen ut och tre poäng gör att Brynäs lyfter från plats 13 till 11 i SHL-tabellen. Efteråt hyllar Tommy Sjödin målvakten Felix Sandström som tog 32 av 33 skott.

– Han var underbart bra. Revansch, säger Sjödin till C More och fortsätter:

– Det känns jätteskönt, hur vi tar oss an den här matchen och spelar precis som vi hade sagt i genomgången på bussen upp.