Förbannelsen fortsätter för Örebro – förlust igen

Vann hemma mot Örebro för tolfte gången på tolv försök

Brynäs vann ett hemmamöte mot Närkelaget för tolfte gången – av tolv möjliga.

– Vi ville verkligen vinna..., säger Örebros tränare Johan Tornberg till C More.

Brynäs IF
Johan Tornbergs lag tappade tvåmålsledning.

Örebro har, trots flertalet framgångsrika säsonger, alltid haft svårt för att spela i Gävle.

Faktum är att Brynäs är det enda SHL-lag som Örebro inte vunnit mot på bortais sedan Närkeklubben avancerade till SHL för tre och ett halvt år sedan.
Nu fortsätter den mörka trenden – då Brynäs, på tisdagskvällen, vann i Gavlerinken på nytt.

– Vi ville verkligen vinna i och med att vi har en historia här, men då backar vi tillbaka och de kommer i våg på väg, säger Örebros tränare Johan Tornberg till C More.

Tvåmålsledning tappad

Efter en jämn första period drog gästerna ifrån direkt i den andra.
Bara tre minuter in sköt Martin Johansson ett skott som Felix Sandström tvingades lämna retur på, väl där stod Tom Wandell och rakade in 1-0.
Bara minuter senare utökades ledningen via Greg Squires, men Brynäs skulle komma tillbaka.

Kevin Clark reducerade och innan den andra perioden var slut hann även Ponthus Westerholm skjuta in kvitteringen på retur.

Tolv förluster – på tolv matcher

Men matchen fortsatte att svänga och Örebro tog tillbaka ledningen via Johan Wiklander innan Jacob Blomqvist, som tidigare under tisdagen skrev på för tre nya år i Brynäs, skickade in kvitteringen fint framspelad av Elias Fälth.

Örebros Martin Johansson hade möjlighet att avgöra matchen i med bara sekunder kvar av matchen men Felix Sandström räddade friläget.
I stället knep Brynäs extrapoängen i förlängning och Örebro har nu tolv förluster av tolv möjliga i Gävle genom tiderna.

– Vi gör många bra saker och det tar vi med oss, men sedan behöver vi skärpa till oss. Vi behöver vara lite bättre för att ta tre poäng. Det är match på torsdag så har vi inte så mycket tid att grina, säger Johan Tornberg.