Timrå chanslöst mot Skellefteå

Publicerad 2012-01-14

Topplaget körde över jumbon

Topplaget Skellefteå visade styrka och klass när jumbolaget Timrå besegrades med 6–2.

Skellefteå tog direkt ett rejält grepp om matchen. Kanadensaren Bud Holloway prickade in både 1–0 och 2–0 i första perioden. Redan efter en minuts spel i andra perioden släckte fransmannen Pierre-Edouard Bellemare hemmapublikens poängförhoppningar då han slog in 3–0 bakom Timråmålvakten Joakim Lundström.

Max Friberg, skyttekungen i det svenska guldlaget i JVM, har krut kvar i sin klubba. Det visade han när han prickade in 1–3 bakom Andreas Hadelöf direkt på en tekning som vanns av Andreas Molinder.

Lindström poängkung

Skellefteå gav dock direkt svar på tal när Anders Söderberg kompromisslöst lyfte upp 4–1 i nättaket helt fri med Timråmålvakten.

Skellefteå visade styrka så fort Timrå närmade sig i målprotokollet. När Jonathan Hedström reducerade till 2–4 svarade Skellefteå direkt genom att 34 sekunder senare öka på till 5–2 – målskytt var NHL-hemvändaren Joakim Lindström.

I "Jocke" Lindström har Skellefteå fått tillbaka en poängkung – ett mål och två målgivande passningar i den här matchen – och en pådrivare i laget som kan bli guld värd för Skellefteå i slutspelet.