Första segern sedan november – efter mål med sekunden kvar

Publicerad 2016-01-16

”Fruktansvärt skönt att få känna segerns sötma igen”

Bröt förlustsvit – efter mål med sekunden kvar

De har väntat sedan den 28 november. Men under lördagen vann Karlskrona återigen en SHL-match – efter mål med en sekund kvar.

– Fruktansvärt skönt att få känna segerns sötma igen, säger Karlskronas Mattias Guter.

Det var också hemmalaget Karlskrona tog tag i taktpinnen. 13:46 in i första perioden trampade sig Jesper Olofsson förbi och assisterade John Henrion till 1-0.

Hans bror, Victor Olofsson, ville i den andra perioden inte vara sämre. Gustav Possler levererade en fin passning varpå Olofsson stötte in kvitteringen. Sedan åkte Maxim Lapierre ut för slashing. Och det dröjde inte länge innan Karlskrona utnyttjade det numerära överläget. Filip Cruseman stod för matchens delikatess när han bakom ryggen serverade Mattias Guter öppet mål.

– Vi hade scoutat lite och visste hur de brukar sätta press. Så vi visste hur vi ville spela och lyckades bra med det då, säger målskytten Guter.

”En lättnad”

Även 2-2-målet var en godbit. Modos Emil Pettersson tog fart, dribblade sig förbi och överlistade Johan Holmqvist. Den efterföljande förlängningen såg länge ut att bli mållös. Men med bara en sekund kvar pricksköt Jimmy Andersson 3-2 i krysset. Segern till Karlskrona. Första på tio matcher och första sedan sudden-segern mot Linköping den 28 november.

– En lättnad! Det känns jättebra nu, säger Guter och fortsätter:

– Jag tycker att vi gör en bra match i 60 minuter. Vi hade en liten dipp i andra perioden men jag tycker att vi reder ut det bra.

Bonuspoängen till trots. Karlskrona fortsätter att harva i botten av tabellen. Modo är alltjämt nästjumbo men tog i kapp en poäng på Malmö. Trots avgörandet menar Guter att Karlskrona borde fått med sig ännu mer:

– Det känns ändå lite synd. Jag tycker att vi hade chanserna för att vinna efter full tid, säger han.