Patric Hörnqvist nätade direkt i Djurgårdscomebacken och såg ut att kunna bli matchvinnare.

Men i stället blev det Patrik Berglund och Västerås som blev vinnare av NHL-kampen på Hovet.

Västerås-forwarden avgjorde i förlängningen med sitt andra mål i matchen.

– Det känns otroligt tungt just nu, säger Dif:s hemvändare till Sportbladet.

Nyheten kom vid morgonens värmning. Patric Hörnqvist, med 263 NHL-matcher för Nashville, var klar för en tillfällig comeback i Djurgården.

De sista detaljerna blev klara bara två timmar innan match och "Bengan" som han kallas kunde bilda kedja med Gabriel Landeskog och Pontus Åberg.

Och det märktes att Djurgården fått lite extra tändning inför återstarten av allsvenskan. Hemmalaget öste på i matchinledningen och skapade flera chanser i en tempostark och stundtals hetsig match.

Kalldusch för Dif

Men som så många matcher tidigare i år kom det en kalldusch för Djurgården.

Unge backen Alexander Falk slarvade i mittzon och Västerås NHL-profil Patrik Berglund snodde pucken och trampade in från höger innan han satte 0-1 mellan benen på Chet Pickard.

Djurgården fortsatte trycka på, bland annat i spel fem mot tre, utan utdelning.

Sen klev Patric Hörnqvist in i matchen på allvar.

Elva minuter in i andra perioden skymde han Lasse Johansson i Västerås-målet när Erik Gustafsson dunkade in 1-1 från blålinjen. Sen, när Djurgården spelade boxplay, två minuter senare stressade han till sig en puck i offensiv zon som han fick till Gabriel Landeskog som sköt mot mål där Hörnqvist kunde trycka in den.

Hela Hovet lyfte när hemvändaren skrek ut sin målglädje.

Berglund stal huvudrollen

Men målet räckte inte för tre poäng. I inledningen av tredje perioden styrde Brady Leisenring  in Robert Kimbys skott till 2-2 och tog matchen till förlängning.

Där var det nära att Hörnqvist kunde betala tillbaka med en assist till Landeskog men i stället var det Patrik Berglund i Västerås som kunde sätta den avgörande pucken.

Efter matchen var Patric Hörnqvist mycket besviken.

– Det känns otroligt tungt just nu, jag tycker vi äger hela matchen och skapar ruggit mycket målchanser och spelar faktiskt riktigt bra hockey. Det är tufft just nu när man ser så mycket fans komma på matchen så kan vi inte lyckas vinna, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet.

– Vi tog pucken till mål, fick mycket målchanser och rörde på oss jättebra därute.Fortsätter vi spela så här kommer vi ta många poäng framöver, det gäller bara att vi hänger dit pucken.