Bröt med KHL-klubben – föräldrarna satte stopp

Den före detta Örebrospelaren Daniel Audettes föräldrar ville inte se sin son spela i den ryska ligan.

Istället köptes han ut sig själv ur kontraktet för 3,5 miljoner kronor.

– Familjen beslutade att Daniel inte skulle åka till Ryssland och att kontraktet skulle sägas upp, säger Igor Varitskij, Vitjaz Podolsks general manager till Championat.com, enligt Hockeynews.

Daniel Audette har köpt ur sig själv ur sitt KHL-kontrakt med Vityaz Podolsk.

Det var på begäran av sina föräldrar som 26-åringen valde att bryta med KHL-klubben.

– Familjen beslutade att Daniel inte skulle åka till Ryssland och att kontraktet skulle sägas upp. Enligt KHL:s regler betalade de en straffavgift på två tredjedelar av beloppet eftersom det är ett beslut fattat på initiativ av spelaren, säger Igor Varitskij, Vitjaz Podolsks general manager till Championat.com, enligt Hockeynews.

Det var i maj som det blev officiellt att den före detta Örebrospelaren Daniel Audette värvats till KHL-laget Vityaz Podolsk.

Han var då, enligt Hockeynews, den första utländska spelaren att skriva på ett KHL-kontrakt efter Rysslands invasion av Ukraina.

Betalade 3,5 miljoner

Enligt ryska sport-express var kontraktet med Vitjaz Podolsk värt 5,3 miljoner och två tredjedelar av det blir då 3,5 miljoner som Audette blev tvungen att betala.

– Han (Daniel Audette) är en ung kille och jag tror han påverkas av sina förldrars åsikter, precis som andra unga spelare i både Europa och Nordamerika, säger Igor Varitskij, Vitjaz Podolsks general manager till Championat.com enligt Hockeynews.

Nu blir det alltså inget KHL-spel för Audette som istället har presenterats av Schweiziska Lausanne.

– Jag har bara hört bra saker om staden och fansen. Jag ser fram emot att börja säsongen på bästa möjliga sätt med er, säger han till klubbens hemsida.

Kontraktet är skriver på två år vilket innebär att Daniel Audette nu återförenas med Robin Kovacs, som tidigare under våren skrev på för Lausanne. Duon har tidigare spelat ihop i Örebro.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN