LEKSAND/STOCKHOLM. Leksand har fortsatt lätt för Örebro.

Nyckelspelaren Johan Rynos målform höll i sig när LIF lämnade jumboplatsen i SHL.

– Klättringen har börjat, säger Andreas Appelgren efter 3-2-segern.

Leksands IF

Hemmalaget backades upp av ett läckert tifo signerat Leksand Tifo Crew när masarna lyckades besegra Örebro. Gästerna tog dock ledningen, men LIF reste sig genom mål av formstarka Johan Ryno och Tomi Sallinen. När Daniel Josefssons isare letade sig in till 3-1 i slutet av första perioden kändes det som att Leksand kopplat ett järngrepp om fajten.

”Vi trummar på”

Lagkapten Johan Ryno hittade nätet för sjunde raka matcher i följd och fick assist på Josefssons kasse.

– Vi trummar på, tycker jag. Vi checkar och ligger på. (Mattias) Ritola hittar mig i mitten och jag har hur mycket tid som helst. Skönt att den sitter. Jag är bara glad att det rullar på nu, att vi har börjat ta fler poäng nu.  säger Johan Ryno till C More.

Örebro gav dock inte upp och dominerade helt i den andra akten. Marcus Weinstock satte reduceringen och av bara farten kom 3-3 – trodde alla. Martin Johansson mål dömdes dock bort efter videogranskning.

Bortdömt mål rörde upp känslor

–  Det är väl fifty-fifty. Domarna tycker att det ska bli mål, att han blir ditknuffad. Men ”war room” tycker tvärtom, konstaterade Marcus Weinstock i C More.

I sista perioden hade Leksand bättre kontroll på händelserna. Örebro försökte sätta tryck i jakten på kvitteringen men Joakim Lundström stod upp bra i Oscar Alsenfelts frånvaro.

– Det är ett lag på banan i andra perioden. Vi skapade tillräckligt mycket för att få med oss poäng. Det känns surt. Vi var värda en poäng, säger Örebros assisterande tränaren Håkan Åhlund.

3-2-viktorian var Leksands tredje seger av tre möjliga den här säsongen mot Örebro och laget lämnade jumboplatsen.

– Klättringen har börjat, säger LIF-tränaren Andreas Appelgren.