Thomas Greiss utbytt i första perioden

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-06

Frölunda tog sin andra raka seger

Thomas Greiss har inte fått en drömstart i Brynäs sedan han anslöt i slutet av oktober.

16 minuter och tre insläppta mål mot Frölunda blev den tyska OS-målvakten utbytt.

– Ett enkelt beslut för mig, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki.

Trots målvaktsbytet förlorade Brynäs och Frölunda säkrade andra raka segern.

Thomas Greiss.

Matchen mellan Brynäs och Frölunda inleddes med ett riktigt målkalas.

Brynäs tod ledningen efter 6.40 genom Lars Jonsson som fångade upp en retur.

1–1 gjorde Frölunda genom Tobias Viklund som sköt från blå. Greiss lämnade en lucka samtidigt som hans egna backer skymde sikten.

Två frilägen

Brynäs gjorde 2–1 minuten senare, Niclas Andersén satte pucken i krysset.

Sedan kom två raka Frölunda-mål. Tomi Kallio och Mikael Johansson blev båda helt omarkerade och kunde helt fria köra fram till Thomas Greiss i Brynäs-målet och sätta pucken.

Efter Johanssons mål, 16.13 in på första perioden blev Greiss utbytt och ersattes av Niklas Svedberg. Första perioden slutade 3–2 till Frölunda.

”Olycklig start”

– Vi sätter honom i nästan omöjliga lägen med frilägen och så. Han har knappt rört pucken men släppt in tre. Han får en olycklig start så det var ett ganska enkelt beslut för mig, säger Brynästränaren Niklas Czarnecki till Canal Plus.

I den andra perioden höll Svedberg fortsatt nollan medan hans lagkamrat Lars Jonsson kvitterade med sitt andra mål för matchen.

3–3 stod sig till 6.40 in på den sista perioden då Tomi Kallio gjorde sitt andra mål för matchen och gav Frölunda en 4–3-seger.

Andra raka segern för klubben som inlett säsongen krisartat. Första bortasegern sedan den 23 september.