Publicerad 2024-01-30

Två spelare försvann snabbt i matchen mellan Örebro och Rögle.

Henry Bowlby tacklade Filip Berglund och fick matchstraff.

Axel Smeds blev hjälte för Rögle med karriärens första mål.

14 minuter in i den viktiga streckmatchen flög Örebro-backen Filip Berglund in i sargen med huvudet före bakom egen kasse.

Halvsekunden innan hade han fått en tryckare av Henry Bowlby.

Tacklingen uppskattades varken av Örebro-spelarna eller domarna, som valde att ge Bowlby matchstraff för boarding.

”Dåligt powerplay”

Samtidigt leddes Berglund ut och spelade inte mer i matchen.

Efter matchstraffet fick hemmalaget spela powerplay i fem minuter men trots det var ställningen 0–0 efter första perioden.

– Ett riktigt dåligt powerplay av oss, säger Örebros Ludvig Larsson till TV4 i periodpausen.

Det blev Rögles match.

19-åring avgjorde

Med knappt två minuter kvar av andra perioden gjorde Axel Smeds enda målet när han satte pucken i krysset från backposition.

Det var karriärens första SHL-mål för 19-åringen.

– Det var kul. Jag fick en bra passning från (Valtteri) Viljanen. Så det var bara att sikta in mig och skjuta, säger Smeds till TV4.

Rögles seger gör att laget går om Örebro i tabellen. De tre poängen var välbehövliga efter fem raka förluster.