AIK vann rysaren inför storpublik på Hovet

Det blev ett jättedrama mellan AIK och Brynäs på ett fullsatt Hovet.

Ett drama som AIK vann med 5–4 efter förlängning.

– Det var elektriskt där inne, säger AIK:s Oscar Nord.

Det var lapp på luckan på Hovet när AIK tog emot serietvåan Brynäs under fredagskvällen. Senast AIK sålde slut Hovet var i januari 2020 men nu var det alltså dags igen.

Då såg AIK ut att gå mot tre poäng och med mindre än en minut kvar att spela ledde man med två mål.

Men med 39 sekunder reducerade Miks Indrasis och med endast nio sekunder kvar att spela klev han fram igen, skickade in sitt tredje mål för kvällen och tog matchen till förlängning.

Där var dock AIK starkast och vann med 5–4 efter Gerry Fitzgeralds avgörande.

– Det var en underbar inramning, underbar match. Superhärligt, säger AIK:s Richard Gynge.

Han fortsätter:

– Man fick sådan energi hela matchen, det var grymt härligt.

Mål direkt

Fredagskvällen till ära visade båda lagen tidigt prov på att det skulle bli en målrik match, och redan efter mindre än tre minuter hade båda lagen hittat rätt.

En och en halv minut in i matchen hade Oscar Nord gett AIK ledningen och passade på att fira framför hemmapubliken på Hovet.

– Det var otroligt. Att få fira framför klacken och så tidigt i matchen också, fantastiskt, säger Oscar Nord.

Men 33 sekunder kvitterade Brynäs genom Jack Kopacka. Den gemensamma nämnaren för målen? Det var respektive lags första skott.

Men det var bara hemmalaget AIK som kunde bygga vidare på sitt mål i första perioden. Hemmalaget var numret större, satte två mål i powerplay och gick till periodvila med 3–1 i ryggen.

I slutet av mittenakten skulle det dock bli lite nerv i matchen när Miks Indrasis reducerade i slutskedet. Men när pucken släpptes för den tredje perioden ödslade AIK ingen tid. Daniel Muzito Bagenda fick yta i slottet och pricksköt in 4–2 redan efter 16 sekunder.

AIK såg ut också ut att gå mot tre poäng men med två mål på en halv minut, varav det sista med nio sekunder kvar av tredje, ordnade Miks Indrasis en förlängning.

Tillbaka på vinnarspåret

Men det var AIK som till slut knep bonuspoängen och vann med 5–4. Därmed är laget tillbaka på vinnarspåret efter två raka förluster.

För Brynäs del var det fjärde förlusten på de fem senaste matcherna men Gävlelaget har fortsatt bäst poängsnitt i serien.