BIK Karlskoga straffade bottengänget gång på gång med sylvassa spelvändningar.

Efter matchen skyllde en pressad Challe Berglund på domarna.

Challe Berglund var rasande på domarna efter 5-3-förlusten mot Karlskoga.

– Det här ännu sämre än domarinsatsen senast. Vi skulle haft tre powerplay. Det är sorgligt, säger Djurgårdens tränare till Viasat Hockey och fortsätter:

På frågan om hur han ser på sin situation som tränare för Djurgården svarade Berglund:

Djurgården ligger tia i tabellen efter bara en trepoängare i de åtta senaste matcherna.

Johansson glänste

Ingen kan klaga på stockholmarnas vilja eller arbetsinsats i bortamatchen mot topplacerade BIK Karlskoga.

Däremot saknar Djurgården ett tryggt grundspel, där var värmlänningarna överlägsna.

En tät defensiv varvat med ett resolut anfallsspel - Karlskoga avslutar sina attacker snabbt och beslutsamt - var serietvåans segerrecept.

– Vi spelar bra och har fart där ute. Sen drar vi med oss två mål i powerplay, säger Karlskogas Marcus Nilsson som blev tvåmålsskytt.

Namnen Marcus Johansson gav hemmalaget ledningen med ett elegant skott i krysset, innan Johansson forcerade in både tvåan och sedermera fyran.

”Är frustrerande”

Marcus Sörensen fick in en kontroversiell reducering via skridskon och domaren tvingades ringa på målet innan det godkändes.

Andra perioden var också Djurgårdens bästa i matchen.

– Vi gjorde det bra och är bara en stolpträff får att kvittera. Det är frustrerande, säger Gabriel Landeskog till Viasat Hockey.

Istället gled Henrik Björklund iväg i en snabb spelvändning under den värsta bortapressen och slog in 3-1.

Då bytte Challe Berglund målvakt och petade Chet Pickard fick ge sig ut på isen. Tio minuter senare släppte han oturligt in 4-1.

Kristofer Ottosson fick in reduceringen sedan Patric Hörnqvist brottat ner två Karlskoga-backar.

Elias Granath skapade nerv i den tredje perioden när han i numerärt underläge för Djurgården sköt in 4-3.

Kvitteringen var däremot aldrig nära. Djurgårdens spelare tog fyra utvisningar i den sista perioden och fick aldrig chansen att kraftsamla till en rejäl slutforcering.

Karlskoga kontrade med fem sekunder kvar och fastställde slutresultatet till 5-3.