”Klart att det inte får förekomma”

Uppdaterad 2012-10-03 | Publicerad 2012-10-02

Frölundas osannolika mardröm fortsätter

Frölunda öppnade på tisdagen för NHL-proffs och ett samtal till Henrik Lundqvist vore kanske på sin plats.

Mot HV71 bjöd Patrick Galbraith på den tredje supertavlan av en Frölunda-målvakt på tolv dagar i 1-4-förlusten.

– Det är klart att det inte får förekomma, säger tränaren Kenta Johansson i C More.

Den 20 september gjorde Patrick Galbraith debut för Frölunda mot Modo. En debut som varade i 20 minuter.

Efter fyra insläppta mål på 14 skott byttes dansken ut och har sedan dess fått agera dörrvakt i båset. Därifrån har 26-åringen fått se ett långt ifrån förtroendeingivande spel från kollegan Julius Hudacek.

Skott från mittlinjen

24-åringen släppte först in ett skott från mittlinjen i mötet med Skellefteå den 25 september och fyra dagar senare var det dags igen. Hudacek tog hand om pucken bakom sin egen kasse men fick inget lyft på rensningen som gick rakt till Esa Pirnes och, via Björn Mellin, in i den öppna kassen.

Efter de ingripandena fick Hudacek kliva åt sidan igen när Galbraith fick nytt förtroende. Det höll den här gången i 19 minuter och 55 sekunder. Retfulla fem sekunder från en periodnolla skickade HV71:s Marcus Nilson pucken på mål från den förlängda mållinjen.

På något sätt lyckades den leta sig in mellan benen på Galbraith till 1-0 för hemmalaget.

– Du får fråga deras målvakt hur den gick in. Jag försökte bara skjuta på mål, förhoppningsvis mellan benen, och det gäller att ha tur ibland, säger Nilson i C More.

Så du hade ändå en tanke?

– Nej. Jag var helt slut och försökte få till en blockering.

Vill ha en NHL-center

Tidigare på tisdagen öppnade Frölunda för att, trots klubbarnas tidigare överenskommelse, ta in NHL-spelare på korttidskontrakt. Det gäller i första hand en ersättare till skadade Mathis Olimb men det kanske är till Henrik Lundqvist samtalet egentligen borde gå.

– Det är olyckligt att vi släpper den med så lite kvar. Det är klart att det inte får förekomma, säger tränaren Kenta Johansson.

Frölunda föll till sist med 1-4.

– Jag vet inte om första målet var så avgörande men det är klart att det sätter ner oss lite. Men vi måste spela bra i 60 minuter för att vinna sådana här matcher, säger Johansson.