Utspelade – då gick publiken hem i paus

Uppdaterad 2015-01-09 | Publicerad 2015-01-08

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Frölundaspelarna såg helt vilsna ut på hemmaisen. Och efter att ha blivit helt avklädda av Örebro i den andra perioden valde flera av fansen att lämna arenan.

–Vi överjobbar varenda situation både med och utan puck, säger tränaren Roger Rönnberg.

Frölunda har haft problem att håva in poäng den senaste tiden. Och efter kvällens tunga, tunga 1-4-förlust hemma på Scandinavium har det bara blivit två vinster på de senaste elva matcherna. Julius Hudacek i Örebromålet fick länge hålla nollan mot sitt gamla lag, som inte alls kom upp i nivå och knappt skapade något framåt.

Anders Eriksson inledde målskyttet för Örebro i powerplay fyra minuter in i matchen – ett resultat som stod sig perioden ut.

”Måste hitta kombon”

Men i den andra perioden mer eller mindre havererade Frölundaspelet. Sex minuter in i perioden hade Örebro utökat till 3-0 innan Anders Eriksson blev tvåmålsskytt i slutet av perioden med sitt 4-0-mål.

– Jag tror att det är en överambtion i andra perioden. Vi överjobbar varenda situation både med och utan puck. Vi har till och med backar bakom deras målvakt. Örebro vinner välförtjänt. Det är inget att snacka om. Det viktigaste nu är vi hittar ett spel, inte kolla på resultat eller tabell. Inget blir bättre av det, säger Roger Rönnberg.

Lojt spel och 0-4 innebar också att flera av Frölundafansen valde att lämna arenan inför avgörandet.

Tappar tredjeplatsen

Frölundaforwarden Nicklas Lasu var mycket frustrerad över lagets prestation.

–Vi har förlorat mycket den senaste tiden, det är klart det tar på självförtroendet. Samtidigt vill inte alla vara där ute, ha pucken och ta jobbet utan lämnar över problemen till de andra, sade han till C More efter den dåliga perioden.

I den tredje perioden kunde Frölunda putsa siffrorna till 1-4 efter att en puck av Mattias Janmark

krånglat sig in bakom Hudacek i kassen med sju minuter kvar av matchen.

Förlusten innebär att Frölunda tappar tredjeplatsen i tabellen till Linköping, som bortavann mot Leksand.