Färjestad vann över SSK i sudden

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-11-10

Novemberlunken i elitseriehockeyn är här, och matchen mellan Södertälje och Färjestad var ett bevis på detta.

Slutresultatet blev 2-3 efter förlängning. Det skulle dröja två perioder innan spelet blev underhållande.

– Tempot var kanske inte högt, men det spelar ingen roll när vi vinner matchen, sade FBK-tränaren Per-Erik Johansson.

Matchen mellan Södertälje och Färjestad var jämn, men det dröjde till den tredje perioden för att den skulle bli underhållande. Matchen gick till förlängning. Men till den fåtaliga hemmapublikens förtret avgjorde Lee Goren efter en ordentlig markeringsmiss av Södertälje.

– Vi valde att börja spela offensivt i förlängningen, med tre forwards. Jag tror det överraskade dem lite, sade en nöjd Per–Erik Johansson.

Klasen kvitterade

Den första perioden vann bortalaget. 10 minuter in i matchen gjorde Per Åslund 1–0 på en retur. En av få farligheter i första perioden. De andra två skapade hemmalaget, däribland ett stolpskott.

I den andra perioden började hemmalaget med ett power play. Linus Videll blev nerdragen och Södertälje fick spela fem mot tre. Elitseriens sämsta lag i power play utnyttjade för en gång skull chansen. Linus Klasen sköt in 1–1 precis över Robin Rahms vänstra axel.

Backen Lukas Kilström, 19, är debutant i SSK. Han har övertygat i den röda tröjan och i den tredje perioden fick han göra sitt första elitseriemål. Efter turbulens framför Rahm kunde Kilström sprätta upp pucken i nättet.

Fick pucken efteråt

– Roligt att göra mål så klart. De sparade pucken åt mig. Men tråkigt att vi inte kunde vinna, sade Kilström.

Sex minuter senare kvitterade Färjestad. Fredrik Lindgren sköt in pucken bakom en överlistad Björn Bjurling. Sen satte matchen ordentlig fart, men gick till förlängning. Där dominerade Färjestad ordentligt och kunde sprätta in segerpucken.Lee Goren blev kvällens matchhjälte efter virrigt försvarspel av SSK.

– Vi var inte alls med i förlängningen. Vi satsade hårt på att vinna och glömde bort försvaret kändes det som, sade Kilström.