Södertälje till kvalserien: "Tungt"

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2011-03-05

HV71 avgjorde i tom kasse

HV71:s reservmålvakt släckte Södertäljes slutspelsdrömmar.

När konkurrenterna Timrå och Frölunda dessutom vann sina matcher innebar 1–2–förlusten mot HV71 att SSK får försöka kvala sig kvar i elitserien.

– Tungt naturligtvis, säger Peter Popovic i Canal plus.

HV71 valde att vila förstemålvakten Daniel Larsson. Då blev ersättaren Andreas Andersson, 31, Södertäljes mardröm när han motade 35 skott. Därmed tvingas Söderälje spela i kvalserien för tredje året i rad.

Södertälje fick en jättechans att gå till 2–1 i spel i numerärt överläge med drygt tre minuter kvar av matchen. SSK gjorde ett sista desperat försök när de tog ut målvakten med dryga minuten kvar och satte stor press i HV:s zon.

”Får inte till det i skarpt läge”

Men då klev HV:s lagkapten Johan Davidsson fram och stängde matchen när han lade in 1–2 i tom kasse och skickade ner Södertälje i kvalserien.

– Tungt, naturligtvis. Jag vet inte vi gör ingen bra match, men heller ingen dålig match, vi får inte till det när det blev skarpt läge och vi orkade inte riktigt, säger en besviken Peter Popovic.

SSK kom i kapp

HV71 tog ledningen tidigt i den andra perioden genom Oscar Sundh men Södertälje fick nytt hopp efter att Ryan Lasch kvitterat bara minuten efteråt i powerplay. Men SSK var tvungna att ta tre poäng eftersom Timrå och Frölunda vann sina matcher.

– Det blev mer och mer på slutet när det stod 1–1 och tiden började rinna iväg så insåg vi att det inte räckte med oavgjort, säger Popovic i Canal plus.

Södertälje hade chansen på slutspel men var piskade att vinna efter full tid, samtidigt som AIK var tvunget att förlora efter full tid, samtidigt som Frölunda inte fick vinna med fler mål än SSK.

Davidsson fixade seriesegern

HV71 tog med det sena målet hand om seriesegern på fler gjorda mål tack vare Davidssons mål i tom bur. Därmed får Janne Karlssons gäng välja kvartsfinalmotståndare först.

– Det är små marginaler som avgör det. Sjukt hur jämnt det var i både toppen och botten, säger Johan Davidsson.

Färjestad och Skellefteå slutade på samma poäng (96) som HV71.