Växjö är en match från historiskt guld

Publicerad 2015-04-21

Femte raka bortavinsten i finalserien

Bortasegrarna fortsätter att rasa in i finalserien.

Efter 4-1 till Växjö ikväll  så är klubben bara en seger från ett första historiskt SM-guld.

– Vi funderar inte på det förrän Tomi Kallio lyfter bucklan, säger Sam Hallam till TV 4.

Abrahamsson: ”Kritiken mot Växjö är korkad”

Nej det blev inte tredje gången gillt för Skellefteå på hemmaplan.

I stället fortsatte finaltrenderna: första målet vinner – och det laget är alltid bortalaget.

Den här gången var det Jani Lajunen som satte första målet med ett perfekt placerat dragskott efter en vacker spelvändning. Bara två minuter, efter 9,22 i första perioden, så styrde Erik Josefsson in Ville Varakas skottpassning till 2-0.

Reddox måltorka över

I andra perioden växte hemmalaget lite och kritiserade stjärnan Janne Pesonen reducerade i matchens första powerplay.

Men trots ytterligare något powerplayläge så kom aldrig Skellefteå ikapp. I stället kunde Liam Reddox spräcka sin långa måltorka genom att sätta 3-1 i öppen kasse innan Jani Lajunen satte sista målet, även det i öppen bur.

"Rejält och gediget"

Därmed är Växjö bara en seger från ett historiskt första SM-guld.

Sam Hallam var tydlig med att det inte tänks på guldfest redan.

– Vi har pratat om en målbild inför slutspelet, vi funderar inte på guld förrän Tomi Kallio lyfter bucklan, säger han.

Cristopher Nihlstorp var tillbaka i laget efter sjukdom och han var imponerad av laget.

– Rejält, gediget, vi spelar efter planen vi satt upp innan. Vi är bra över hela banan, säger han i TV4.