Hardy Nilsson om trycker från media

Han har fått kritik från spelare, fans och experter.

Efter straffsegern mot Växjö gav Hardy Nilsson svar på tal.

– Jag tycker inte att media ska komma in och styra vår organisation, de får anpassa sig, säger Djurgårdstränaren.

”Förstår inte” Hardy Nilsson var inte alls nöjd med sina spelares aggerande vid 2–0-målet, något att inte hymlade med på presskonferensen efter matchen.

Spelarna har uttryckt sitt missnöje, fansen har visat sin besvikelse och experter har krävt hans avgång.

Hardy Nilsson har haft en tuff vecka.

Men efter 0-5 mot AIK i derbyt kom en 5-1-seger mot Färjestad senast och Djurgårdstränaren fick lite andrum.

Mot Växjö såg andra raka trepoängaren länge ut att vara i hamn. Men Växjö kom tillbaka med två mål på två minuter.

Hemmalaget tog ledningen genom Ilkka Heikkinen redan 30 sekunder in i den andra perioden.

Men bara minuten senare kvitterade Djurgården genom Pontus Åberg. Bortalaget gick sedan ifrån till en tvåmålsledning när Andreas Holmqvist satte 3-1 i början av den tredje perioden.

”Tar energi att snacka”

Men drygt sju minuter kvar reducerade Steve Saviano och två minuter senare kom kvitteringen genom Josh Soares.

Matchen gick till straffar där Gustaf Wesslau och Christian Eklund blev hjältar för Djurgården.

– Det stod mellan det och zorro så jag valde det enkla. Det var lite tur, men det är skönt att vinna, säger Eklund till Canal plus.

Hardy Nilsson har fått kritik för att han inte pratade med media efter derbyt mot AIK. Efter segern försvarade han sig.

– Vi har ju ett system där vi tre tränare tar var tredje match med media. Så jag har kommit undan det mesta, det har varit skönt.

Det tar lite energi att snacka med er ibland, säger han till Canal plus.

På frågan om han vad han tycker om att han som huvudtränare borde ta det ansvaret sa Nilsson:

– Media skriker om det ibland och jag tycker inte att de ska komma in och styra vår organisation, de får anpassa sig.