Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-10

Föll med 1-7 efter genomklappning

En mållös förstaperiod och ledningen efter ett power play i andra.

Sedan gick allt fullständigt utför för Brynäs i genrepet mot Leksand.

Laget föll med 1-7 och framförallt målvakten Niklas Svedberg kommer nog fundera en hel del inför elitseriepremiären.

– Vi är inte mentalt närvarande, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki till Sportbladet.

Brynäs IF
Sebastian Lauritzen gjorde 1–0 till Brynäs – då började raset.

Brynäs körde över fjolårsfinalisten Djurgården i onsdags med 5-0 och såg ut att vara på rätt spår inför elitseriepremiären. Men de positiva tankarna fick en rejäl törn i dag.

”Leksand är bättre”

– Det är en match där vi inte är mentalt närvarande. Leksand är bättre hela tiden, säger Brynäs tränare Niklas Czarnecki efter 1-7.

Laget hängde visserligen med bra, trots trötta ben, i den första perioden mot Leksand. Brynäs tog också ledningen efter Sebastian Lauritzens mål i power play. Men sedan klappade de ihop fullständigt.

Fyra mål på sju minuter

Leksand satte fyra mål på sju minuter i andra perioden och följde upp med ytterligare tre i den sista perioden. En tung kväll för Brynäs och målvakten Niklas Svedberg, som slåss om spaden i mål och uppgiften att fylla luckan efter Jacob Markström.

Borde fansen vara oroliga?

– Nej, det känns som om jag har kontroll. 5-0 på Hovet senast och 1-7 i dag. Vi ligger väl någonstans däremellan egentligen, Czarnecki

Brynäs inleder elitserien den 16 september hemma mot Modo.