GÖTEBORG. Nicklas Lasu avgjorde rivalmötet mot Färjestad.

Efter segern pikar Gustav Rydahl bortafansen.

– De verkar lägga mer energi på mig än på deras lag. Det är gulligt av dem, säger han.

Färjestad BK

I slutet på oktober var det Frölunda som vann säsongens första stormöte lagen emellan. Då vann göteborgarna efter straffar.

När Färjestad var på besök slutade det återigen med Frölunda-seger.

Och det var 34-årige Nicklas Lasu som blev stor hjälte med sina två mål.

Veteranen hjälte

Matchens första mål kom i den andra perioden och det var Frölunda som slog till först.

Veteranen Nicklas Lasu, 34, klev in framför kassen och satte 1–0 bakom Carl Lindbom. Men gästerna kvitterade innan perioden var slut. Med 53 sekunder kvar på klockan satte Oscar Lawner 1–1-målet.

Nicklas Lasu.

Några fler mål blev det inte under ordinarie tid och matchen avgjordes på övertid.

Där klev alltså Lasu fram igen och gjorde 2–1 efter att ha styrt in pucken i mål.

Rydahl pikar fansen

En som njöt extra av segern var Karlstadfödda Gustav Rydahl. 29-åringen, som vann SM-guld med Färjestad 2022, valde att skriva på för Frölunda inför säsongen. Han hånades med banderoller under förra mötet lagen emellan, och den här gången retades han tillbaka med en ”gråt då”-gest” när han åkte av isen efter den första perioden.

Det kändes som att du retades lite med Färjestad-fansen?

– De verkar lägga mer energi på mig än på deras lag. Jag bryr mig inte. Det är bara kul att de håller på som de gör. Det är gulligt av dem och det är klart att det sporrar mig. Jag tror att det sporrar hela vårt lag, säger Rydahl till Sportbladet.

Gör det segern extra skön?

– Ja, verkligen. Tusen gånger bättre.

Trots förlusten toppar Färjestad fortfarande SHL. Frölunda ligger på femte plats.