Örebros Emil Larsson fick en skridsko över handleden i matchen mot Rögle.

Rögles Simon Ryfors var tillbaka i matchspel för första gången sedan han tacklades in i sargen med huvudet först mot HV71 för tre veckor sedan. Då behövde han sys och uppsöka sjukhus.

Redan efter två minuter gav han Rögle ledningen.

– Fantastiskt kul. Det var en skön start det där, säger Ryfors till TV4 Play.

Målet var hans första 2024.

Lekkerimäkki tvåmålsskytt

En som inte gjorde sitt första i år var Jonathan Lekkerimäki.

När 19-åringen fick chansen tidigt i andra perioden från vänstra tekningscirkeln var det inget snack. Smack sa det och Lekkerimäki hade gjort mål för tredje matchen i rad. Mindre än två minuter senare tog han tillvara på slarvigt försvarsarbete hos hemmalaget och prickskött in 2–1 på ett som få behärskar.

Jonas Enroth.

JVM:s bästa spelare har nu gjort 14 mål och nio assist, och leder poängligan bland juniorer. Han har också varit inne på isen vid fler än en tredjedel av Örebros mål.

Enroth började blöda

Med drygt tre minuter kvar av andra perioden fastnade Örebrosbacken Philip Holms klubba i Jhonas Enroths mask. Enroth vinkade direkt mot domarna med vänsterarmen och gav sig av mot båset efter avblåsning.

Det rutinerade målvakten lappades ihop av lagets läkare efter att ha börjat blöda från ansiktet. Enroth tvingades bytas ut och ersättas av Jonas Arntzen under tiden han plåstrades om och fick stopp på blodet.

En minut och 20 sekunder efter att han gick ut kunde Enroth återgå till spel.

Skärskada på armen: ”Mår okej”

Senare, i tredje perioden, åkte Örebro på en ny smäll. Forwarden Emil Larsson fick en skridsko över sin handled och åkte snabbt ut till omklädningsrummet, efter att ha kastat sina handskar i ren reflex. Han återkom inte till spel i matchen.

”Emil Larsson mår efter omständigheterna okej och han kommer undersökas vidare under de närmsta dagarna”, meddelar Örebro på sociala medier.

Örebro utökade till 3–1 efter ett dråpligt självmål av Rögle, där flera spelar var på pucken på vägen in i eget mål. Örebro vann matchen med 3–2, vilket gör att man drar ifrån Rögle med tre poäng i tabellen.