Örebro besegrade Timrå – Lekkerimäki hjälte

Publicerad 2024-02-27

Timrå mot Örebro blev en långdragen historia.

Efter 2–2 under ordinarie tid och åtta straffar vardera kunde Örebro till slut ta extrapoängen.

Stora hjältar blev Jonathan Lekkerimäki och målvakten Jhonas Enroth.

Kedjan Filip Hållander, Anton Lander och Anton Wedin har satt ribban och hade de fem senaste matcherna producerat 16 poäng tillsammans. Hållander som dessutom hade poäng i sju raka matcher.

Men det var en annan poängfarlig spelare som öppnade och stängde målskyttet denna afton. Jonathan Lekkerimäki i gästande Örebro satte 0–1 i numerärt överläge när han sköt stolpe in.

Med dryga minuten kvar av första perioden ville inte Timrås Tim Erixon vara sämre. Han pangsköt in 1–1.

Örebro tog ledningen på nytt genom Oliver Eklind och gick till pausvila med en ledning. I mitten på tredje var Timrå tvugna att trycka på. Till slut fick man utdelning. Axel Rindell sköt från blå och så var det kvitterat i matchen.

Långdragen historia

2–2 blev också slutresultatet under ordinarie tid och efter en mållös förlängning fick straffar avgöra.

Efter åtta omgångar stod till slut Örebro som segrare sedan Samuel Johannesson satt två av sina straffar, och Jonathan Lekkerimäki slutligen satte den matchavgörande.

Kontraktsförlängning mitt under matchen

– Jag fick bra flyt och har haft bra straffar innan. Vi gör en helt ok bortamatch, det är starkt att komma hem med extrapoängen, säger Samuel Johansson till TV4 Play.

Mitt under första perioden presenterade Timrå en kontraktsförlängning. Den tidigare Örebro-spelaren Simon Forsmark förlängde sitt kontrakt med ytterligare ett år.