Roger Melin tvekar om framtiden

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

LEKSAND. Tränaren Roger Melin tvekar inför en fortsättning i Leksands IF.

Främst är det resorna som tär på 63-åringen.

– Vi åkte buss ner till Ängelholm och det var en enkel resa på åtta timmar. Jag har lovat Leksand att ge besked vid jul, säger den rutinerade tränaren.

Roger Melin fick i våras kult-status i Leksand när han tog dalalaget tillbaka till SHL.

Även hösten har startat gediget för Leksand och Melin.

Tack vare starka värvningar och ett aggressivt spelsätt har Leksand haft en bra inledning av SHL med tio poäng på sju matcher.

När Leksand kontaktade Melin för tio månader sedan så hade han tänkt att sluta som hockeytränare och hade redan haft inledande samtal med pensionsförvaltare om framtiden.

Men Leksand och utmaningen att föra laget till SHL fick Melin att tänka om.

Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Nu går kontraktet ut i vår och general manager Thomas Johansson har redan frågat hur ledarstaben med Melin, Gunnar Persson, Jens Nielsen, Jonas Levén ställer sig inför framtiden.

– Jag har valt att skjuta fram beslutet. Jag trivs bra i Leksand och det funkar att bo i en stuga på Leksand Resort. Det finns fina marker runt stugbyn som lämpar sig för bland annat hundpromenader och familjen har en bra tid i Leksand, säger Roger Melin.

Anledningen att Roger Melin inte slänger sig över ett nytt kontrakt är åldern och slitsamma resor.

– Det kanske låter som ett I-landsproblem, men bussresorna tär. Vi åkte i åtta timmar enkel resa ned till Ängelholm och vi har även åkt buss till Oskarshamn och Jönköping. Jag tycker det är lite tufft. Det går väldigt mycket tid och energi på resorna, säger han.

Han fyller 64 år i vår och har varit i hockeyns tjänst i över 50 år. Både som spelare och framgångsrik tränare.

– Jag har lovat Thomas Johansson att komma med något besked runt jul. Ska fundera lite på hur jag vill ha min framtid. Och just nu är det fullt fokus på Leksand, givetvis. Tycker vi haft en bra inledning och varit med i matcherna, säger Leksands tränare.

▪▪▪

EN HEL BIBEL OM LEKSAND – beställ den i vår shop här!

Missa inte! Ute i butik hela helgen

Publicerad:

LÄS VIDARE