Färjestad fortsätter tappa mark i SHL.

Mot Linköping avgjordes matchen på 26 ödessekunder i andra perioden.

– Vi skjuter oss själva där igen, säger Tommy Samuelsson till C More.

Färjestad BK

Färjestads tunga höst fortsätter. Klubbens tredje raka förlust kom borta mot Linköping.

Matchen avgjordes drygt fem minuter in i andra perioden. För precis när FBK skulle få chansen i powerplay så tog Rickard Wallin en interference-utvisning och i det efterföljande fyra mot fyra-spelet kunde Fredric Andersson styra in Anton Karlssons skott från blå.

Och bara 26 sekunder senare kom nästa mål från Jakub Vrana. Den unge tjecken hittade luckan över Fredrik Pettersson-Wentzels axel vid första stolpen.

"Tog vara på ytorna"

– Det öppnades upp lite ytor där så det var bra att vi tog vara på det, säger Anton Karlsson.

Direkt efter målet bytte Tommy Samuelsson ut "PW" och satte Justin Pogge i målet.

Men det hjälpte inte, i stället kunde SHL:s poängkung Jeff Taffe sätta 3-0 i tredje perioden och punktera tillställningen.

Efteråt var Tommy Samuelsson besviken över den dåliga sekvensen i andra perioden.

– Det börjar med att vi har ett dåligt powerplay i sekvensen tidigare. Det är klart det inte är bra. Vi skjuter oss själva där igen, säger han.

Därmed är Färjestad sex poäng från Modo på platsen närmast över kvalstrecket.