Grattis Norrland.

Grattis Luleå.

Efter en magnifik match är laget klart för semifinal.

Nu kan det bära hela vägen för Luleå.

Det var en oviss match i Scandinavium. Hemmastarka Frölunda mot Luleå, som hade matchboll i serien.Och det blev som vanligt när Luleå spelar – första målet avgör.

Luleå gjorde 0-1 efter fem minuter och åtta minuter senare gjorde man 0-2. Blytungt för Frölunda, som går tunt på folk och blev extra sargade när Sebastian Collberg ringde in sig sjuk inför matchen.

Målvaktsspelet avgjorde

Luleå gjorde också 0-3 och Luleå Syd i Scandinavium fick vårkänslor. Men Frölunda fick faktiskt lite hugg på Luleå, i och med 1-3 och hade en bra sekvens i slutet av den andra perioden. Men Johan Gustafsson har vuxit, som målvakt, sedan i fjol och klev fram och blev den hjälte som alla lag behöver i ett slutspel.

Det som fascinerar med Luleå är kraften att stänga matcher, att ha ledningen och att aldrig släppa in motståndarna för nära sig.

Precis som i kväll.

Frölunda kämpade och slet, men kom aldrig riktigt nära.

Med all rättvisa.

Starkare och bättre

Luleå är starka och ett bättre lag än Frölunda, som kanske inte hade den rätta viljan den här säsongen. Det väntar ju ett regim-byte i klubben och med Roger Rönnberg kommer det att blåsa nya vindar i laget.

Hur bra är Luleå 2013?

Det kan räcka till SM-guld. Nu möter man Färjestad i semifinalen och trots att man har 1-4 mot Färjestad den här säsongen tror jag att Norrlands stolthet kan rubba familjen från Karlstad.

Allt handlar om hur Jonas Rönnqvist kan klara pressen i semifinalen och hur de klarar av att ta bort Chris Lee från matchbilden.