Dif vände och vann mot Asplöven

Uppdaterad 2012-12-02 | Publicerad 2012-12-01

Cirka 300 supportrar hjälpte Djurgården efter förlusten mot tabelljumbon Karlskrona.

Borta mot nykomlingen Asplöven reste sig Dif och vann med 4–3.

– Det är nästan som att spela hemma, säger Gabriel Landeskog till Sportbladets tv–kanal S24.

Djurgården åkte på en stjärnsmäll mot jumbon Karlskrona i torsdags och såg ut att vara på väg mot ett nytt nederlag när nykomlingen Asplöven tog ledningen med 2–1 i slutet av första period.

Men till skillnad från mötet med Karlskrona lyckades Dif höja spelat och vända till seger med 4–3. Både tränarna och spelarna tackade publiken för vinsten.

– Det är bara att lyssna, säger tränaren Tony Zabel till Sportbladets tv–kanal S24.

Patric Hörnqvist kvitterade till 2–2 i andra period och i tredje gick bortalaget fram till 4–2 efter mål av Henrik Eriksson och Alexander Wennberg.

Det blev dock lite nerver i slutet av matchen när Patrik Bergström reducerade till 4-3 för Asplöven efter 57.18.

Innan mötet med Karlskrona hade Djurgården tre raka vinster.