Det fortsätter att gå tungt för HV71 i SHL.

Trots en ledning förlorade laget hemma mot serieledarna Växjö med 2–1.

– Det är bittert givetvis, säger Tommy Samuelsson till C More.

HV71

Sex raka förluster. Det är HV71:s facit i SHL, efter att Växjö vunnit med 2–1 under fredagskvällen.

Men det var HV71 som fick en drömstart på matchen. Redan efter en minut och 41 sekunder tog hemmalaget ledningen efter ett mål av Nicholas Shore. Resultatet stod sig också in till första periodpausen – men därefter kom vändningen.

I den andra perioden kvitterade Växjö genom Joachim Blichfeld. Några minuter senare var det dags för serieledarna igen, när Tobias Rider tryckte in 2–1-målet.

Sex raka förluster

Trots en forcering mot slutet lyckades inte HV71 få in någon kvittering, och Växjö kunde därmed plocka ännu en seger i SHL.

– Jag tycker att vi borde fått in någon puck, framför allt sista tio då vi dominerar. Men det gäller att få in den bakom målvakten också, säger HV71-tränaren Tommy Samuelsson till C More och tillägger:

– Vi skapar mer än tillräckligt för att göra ett mål. Det är bittert givetvis.

”Nytt år med nya möjligheter”

Resultatet innebär att HV71 förlorat sex raka matcher. Den senaste segern kom mot Rögle (6–2) den 3 december.

– Nu är det ett nytt år med nya möjligheter, konstaterar Tommy Samuelsson.

Samtidigt fortsätter Växjö att imponera, då de toppar tabellen.