Efter förnedringen senast: Ny förlust för Skellefteå

”Vi saknade effektivitet”

Överlägsna serieledare.

Men Skellefteå verkar inte ha kommit ur julbordskoman.

1–6 mot Frölunda följdes upp med en ny förlust i kväll.

– Vi saknade effektivitet, säger Skellefteåtränaren Hans Wallson i C More efter 2–3 mot Växjö.

Skellefteå gick till julfirande med fyra raka, övertygande segrar och som överlägsen serieledare i SHL.

Men efter uppehållet har något hänt.

På annandagen fick regerande mästarna storstryk (1–6) hemma mot ett reservbetonat Frölunda och i kväll blev det ännu en förlust.

Flera lägen att avgöra

Trots att Melker Karlsson gav Skellefteå ledningen med 2–1 i upptakten av den tredje perioden i Vida Arena hann hemmalaget kvittera genom Rhett Rakhshani innan ordinarie tid var över.

Lagen bjöd på saftiga chanser åt båda håll i förlängningen, men mötet gick till straffar och då klev Växjös Cory Murphy fram och avgjorde straffläggningen.

Men trots att Skellefteå har inlett med två raka förluster efter uppehållet är inte tränaren orolig.

"En bra prestation"

– En bra match, tycker jag. Första 40 minuterna var våra och i tredje jobbade vi hårt också, även i förlängningen var vi starka. En bra prestation, men vi saknade effektivitet, konstaterade Hans Wallson i C More.

Skellefteå har fortfarande, trots förlusterna, ett järngrepp om förstaplatsen i tabellen och är hela 15 poäng före tvåan Frölunda.