Men det hjälpte inte för Dif som fortsätter ha förtvivlat svårt i Göteborg.

I dag sänkte Frölunda stockholmarna med klara 4-1.

– Jag är inte nöjd, säger Dif-tränaren i C More.

Frölunda HC

Det finns få arenor och motståndare som Djurgården trivs sämre mot än Frölunda i Scandinavium.

Djurgården åkte till Göteborg med bara 4 av 39 poäng borta mot Frölunda på de 13 senaste matcherna och inte blev den statistiken bättre idag.

Efter en mållös första period avslutade Joel Lundqvist en tre mot ett-spelvändning till 1-0 efter drygt halva matchen spelad.

Debutmålade i Frölundatröjan

Calle Ridderwall kvitterade visserligen innan mellanakten var över men i tredje perioden vred Frölunda upp farten ytterligare. Läckert klapp-klapp-spel i powerplay slutade med att Simon Hjalmarsson satte 2-1 och sedan gjorde nyförvärvet Victor Olofsson 3-1 och Johan Sundström punkterade matchen med sitt 4-1-mål.

Det betyder att Djurgården har tre raka förluster, 2-10 i målskillnad, och parkerar precis framför Örebro och Leksand i botten av tabellen.

– Det stör, det är klart jag vill vinna. Jag är inte nöjd när vi inte vinner, säger Robert Ohlsson i C More och säger att han vill se sitt lag bli svårare att möta:

– Just nu måste vi fokusera på att bli jobbiga att möta, det går inte att lira ut lagen, säger han.

”Bästa i år”

I Frölunda är det motsatt läge, efter två inledande förluster har regerande mästarna nu tre raka segrar. Simon Hjalmarsson menar att dagens säkra seger är årets bästa match:

– Det tycker jag, vi håller bra fart och struktur över tre perioder. Tidigare har vi haft lite dippar. Vi vinner välförtjänt, säger han.