Luleå bröt sin mardrömssvit

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-01-14

Tog poäng mot Djurgården efter åtta raka förluster

Luleås Stockholmsspöke är besegrat.

Efter åtta raka förluster borta mot Djurgården vann de i kväll – den första segern borta mot Djurgården sedan 2005.

– Trender är till för att brytas, säger Anders Burström.

Luleå har haft det ohyggligt svårt när de har spelat borta mot Djurgården. Inför kvällens match hade de åtta raka förluster borta mot Djurgården, och hade inte vunnit mot dem sedan 2005.

Men i kväll var det dags igen. Laget vann med 3–1 efter en match som totalt sett var jämn, men avgjordes då Martin Chabada med ett stenhårt slagskott från vänster tekningscirkel sköt in 2–1 13.45 in i den tredje perioden bakom en skymd Gustaf Wesslau.

Chabada gjorde även 3–1 i öppet mål med 1.22 kvar att spela.

”Trender till för att brytas”

Luleås första bortavinst mot Djurgården sedan 2005 var därmed ett faktum.

– Trender är till för att brytas, speciellt om de är negativa, säger Luleås lagkapten Anders Burström, som gjorde lagets första mål i matchen, till Canal Plus.

Djurgården var otroligt frustrerat efter matchen och skyllde en stor del av förlusten på domaren Wolmer Edqvist som dömde bort ett mål för Djurgården i den första perioden. Det var då avvaktande Luleå-utvisning och efter att en puck touchat Mattias Modig i Luleås mål satte Nichlas Danielsson returen, men Edqvist dömde bort det och hävdade att han redan blåst.

”Domaren inte godkänd”

– Jag tror inte att han själv vet vad han håller på med, sa Danielsson efter perioden till Canal Plus.

– Jag kan inte ge honom godkänt, säger tränaren Hardy Nilsson.