Rögle vann tidiga krismötet – slog HV71

Marco Kasper matchhjälte

Publicerad 2022-10-13

Rögle vann det tidiga ”krismötet” med HV71.

Supertalangen Marco Kasper, 18, blev matchhjälte med sitt 2–1-mål i förlängning.

– Supertungt, säger HV71:s Fredrik Forsberg till C More.

Topptippade Rögle har fått en tuff start på säsongen och låg näst sist inför torsdagens omgång.

I kväll tog de två välbehövliga poäng när jumbon HV71 besegrades med 2–1 efter förlängning.

Ännu en tuff förlust för nykomlingen från Jönköping som bara har vunnit en av de åtta första matcherna – och släppt in det första målet i samtliga.

Släppt in första målet i alla matcher

1–0 kom från Ludvig Larssons klubba efter ett skott som var långt ifrån otagbart för HV-målvakten Joni Ortio.

HV71:s notoriske målskytt Fredrik Forsberg gjorde sitt fjärde mål för säsongen när han kvitterade till 1–1 i tredje perioden efter en bjudning av Rögles Tony Sund.

Supertalangen matchhjälte

I förlängningen avgjorde Marco Kasper, 18, med sitt andra mål för säsongen. Den österrikiske supertalangen blev fri och hittade nätet på sin egen retur.

– Viktigt med vinst, säger Marco Kasper till C More.

HV71:s målskytt Fredrik Forsberg var besviken efteråt.

– Supertungt. Vi gör en bra push i tredje perioden. Grymt surt, säger han till C More.