FBK-målvakten fick skridskon på masken

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2011-02-26

Blev rejält groggy – låg kvar på isen

I torsdags ville han slåss – i dag blev han knockad.

I den tredje perioden tvingades Cristopher Nihlstorp lämna isen efter att ha fått Jesper Fasths skridsko på masken.

– Det är en ordentlig smäll, säger Canal Plus expert Arto Blomsten.

Situationen kom 6.44 in i den tredje perioden. Jesper Fasth bröt in framför mål med Rickard Wallin som en ryggsäck på sig.

HV-spelaren flög sedan över Magnus Nygren samtidigt som Fasth träffade Cristopher Nihlstorp med skridskon på målvaktsmasken.

– Det är en skridsko han får där. Det är en ordentlig smäll, säger Canal Plus expert Arto Blomsten.

– Min syn på det är att de måste stoppa Fasth innan han kommer in i det läget. Fasth gör rätt, går direkt på mål och blir omkulltacklad. Det är inget han kan göra där.

FBK-målvakten flög omkull och blev liggandes på isen en stund. Nihlstorp var rejält groggy och kunde inte spela vidare utan hemmalaget fick sätta in Andro Michel.

Alexander Salak saknades på bänken då han är skadad sedan tidigare.

Ville slåss mot Fasth

För bara några dagar sedan var Nihlstorp i blåsväder på isen. Han rök ihop med AIK:s Rickard Gynge och strax efteråt började han bråka med Solnalagets keeper Viktor Fasth.

– Jag var redo för fajt, sa Nihlstorp till TT då.

Hur illa det är med Nihlstorp efter smällen är oklart. Mattias Sjögren fick också lämna matchen efter en smäll på huvudet.

FBK vann klart

Den första perioden var jämn och slutade 1-1. Men den andra ronden fick ett helt annat ansikte.

Det var stora svängdörrar i HV 71:s försvar och Färjestad utnyttjade det flera gånger om. På sex minuter och sex sekunder avgjorde hemmalaget.

FBK gick från 1-1 till 4-1 innan den andra perioden var över.

Efter ett mål vardera i den sista ronden skrevs siffrorna till 5-2 till FBK:s favör.

Seriesegern kan vara körd

Skellefteå slog Brynäs med 6-2 under lördagen och ryckte därmed till sig en ledning i elitserietabellen. HV 71 ligger fyra poäng bakom efter 52 omgångar.