I mittperioden gick stjärnan loss i spelarbåset – sedan räddade Brynäs poäng borta mot Malmö.

Men skåningarna vann mötet med 4–3 i förlängningen.

Brynäs har sladdat i SHL-tabellen och efter att sportchefen Stefan Bengtzén tidigare fått sparken var det, under landslagsuppehållet i förra veckan, tränarna Tommy Sjödin och Janne Larssons tur att tvingas lämna Gävleklubben.

– Ledarskapet har inte varit tydligt nog i vardagen och i match, sa tillförordnade sportchefen Andreas Dackell i ett pressmeddelande.

I kväll, borta mot Malmö, gjorde Magnus Sundqvist och Mikael Holmqvist debut som huvudansvariga i båset – och de fick en smakstart.

Fick rejält utbrott

Redan 1.54 in i matchen tog Brynäs ledningen sedan Ryan Gundersons skott hamnade i mål via Malmöben.

Men i den andra perioden vände Malmö matchen.

Först direktsköt Johan Olofsson in kvitteringspucken efter väggspel med Konstantin Komarek, innan Gävlekillen, och förre brynäsaren, Emil Molin stötte in 2–1 från nära håll.

I samma period fick också Brynäs målkung Robert Kousal ett rejält utbrott.

Från isen, på väg till avbytarbåset, kastade han in klubben i båset med full kraft.

Sedan sparkade och slog han vilt omkring sig.

Kvitterade med tre minuter kvar

Ett utbrott som tydligen väckte laget – och inte minst tjecken själv.

Det var nämligen han som skrinnade sig fri halvvägs in i tredje perioden och la in kvitteringspucken retfullt enkelt mellan benen på Oscar Alsenfelt.

Malmö replikerade dock snabbt och gjorde 3–2 på straff, men med tre minuter kvar räddade poäng till Gävlelaget när Jesper Boqvist gjorde 3–3.

Skåningarna kunde dock vinna, till slut.

Olofsson blev tvåmålsskytt när han fixade avgörandet i förlängningsspelet inför storpublik, 9 199, i Malmö Arena som firade tio år.