”Skönaste målet i min karriär”

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-20

Jonathan Granström avgjorde i sudden

Nichlas Falks utvisning i sudden death blev ödesdiger för Djurgården.

Jonathan Granström forcerade in 2–1 i power play och kvitterade till 1–1 i matchserien.

– Skönaste målet i karriären, säger Granström till Sportbladet.

Djurgården, stärkta av 4–3-segern i Gävle, inledde annars piggast och efter 18.42 kom planenligt 1–0-målet. Laget vände spelet blixtsnabbt, Marcus Nilson skottfintade – och placerade in pucken mellan benen på målvakten Jacob Markström.

Men Brynäs bjöds tillbaka in i matchen i andra perioden. Marcus Ragnarsson visades ut för tripping och när Andreas Engquist drygt en minut senare skickade upp pucken på läktaren fick Brynäs chansen att spela fem mot tre.

”Gäller att våga”

Det dröjde bara 16 sekunder – sedan spelade Magnus Kahnberg en genial passning till Jonas Nordquist som satte kvitteringen i det övergivna målet.

– Det gäller att våga slå de här svåra passningarna. Ett viktigt mål, sa Kahnberg till Kanal 5 efter två perioder.

Den tredje perioden blev om möjligt ännu tätare och grinigare än de två föregående och spelet böljade fram och tillbaka. Brynäs fick med mindre än tre minuter kvar ett jätteläge att avgöra då Djurgårdens målvakt Gustaf Wesslau släppte en enkel retur på Kahnbergs backhandslyftning, men Wesslau revanscherade sig och hann tillbaka och fantomräddade Nordquists skott, vilket innebar en ny sudden death.

– Vi ger dem en riktig match och nu går vi för att vinna, sa Brynäs retsticka Jonathan Granström till Kanal 5 inför förlängningen.

”En jäkla moral”

Och så blev det. Till skillnad från i den första matchen gick Brynäs segrande ur striden – efter att just Granström blivit matchhjälte.

Nichlas Falk visades ut för en interference på Magnus Kahnberg och i det numerära överläget behövde Brynäs bara 47 sekunder på sig att avgöra.

Sebastian Lauritzén skickade in pucken på mål, Jonas Nordquist sköt direkt och Jonathan Granström fläkte sig fram och forcerade in avgörandet.

– Vi visade en jäkla moral. Djurgården var mycket hungrigare än oss i början, men ju längre matchen går vänder vi på det här, säger Granström till Sportbladet.

– Fantastiskt skönt.

Granström var ett irritationsmoment för Djurgården matchen igenom och var knappast en idol hos hemmapubliken.

– Det är en fantastisk stämning på läktarna. Och det är kul när publiken buar, säger han.