Fansen nöjda med Ölvestads slagsmål: Det är mycket kärlek

Han slogs, blev vansinnig på domaren – och fick matchstraff.

Men efteråt var det Jimmie Ölvestad som hyllades av fansen.

– Det är mycket kärlek, säger lagkaptenen.

Djurgårdens lagkapten Jimmie Ölvestad spelade bara sju minuter i går mot Linköping. Ändå var det just han som fick ta emot hyllningar från fans som väntat kvar långt efter att matchen avslutats.

Vändningen för hemmalaget, som tidigt i andra perioden fick 1–0 emot sig, kom bara sekunder efter ett jättebråk som Jimmie Ölvestad kastade sig in i.

Lagkaptenen blev fly förbannad på backen Andreas Pihl som slog Michael Holmqvist i ansiktet. Han reagerade direkt med att kasta sig över Pihl.

Kastade klubban

Ölvestad trodde själv att han skulle få två minuter, men när domare Ulf Rådbjer meddelade att han fått samma längd på straffet som Pihl, fem minuter plus 20 – då rann det över för lagkaptenen som började skrika på domaren och kasta klubban.

– Själva matchstraffet i sig är befängt. Det blir ju mer kram och lite mys. Det finns ingen som helst befogenhet i att ta matchstraff. Jag tycker att han tog ett felbeslut, säger Jimmie Ölvestad.

Ulf Rådbjer säger att det var när Ölvestad kastade klubban som han fick matchstraffet i stället för game misconduct.

– Jag har tittat på det igen och man kan inte flippa ut och kasta klubban på det viset, säger Ulf Rådbjer.

”Fult spel”

Andreas Pihl försvarade sitt beteende med att Michael Holmqvist var nära att slå honom i ansiktet med knoppen på klubban.

– Det är därför jag blir förbannad. Jag har ingen anledning att bli så vansinng annars. Jag anser att det är farligt och fult spel. Den som skulle ha åkt med mig ut är Holmqvist. Ölvestad gör bara vad en lagkapten ska göra. Det kan jag ta.

”Det tände oss”

Michael Holmqvist:

– Det är svårt att göra någonting avsiktligt när man står med ryggen till. Han får säga precis vad han vill. Det tände oss i alla fall och vi vann.

Inom loppet av en minut efter utvisningen gjorde Djurgården 1–1 och även 2–1. Matchen slutade 5–1.

Jimmie Ölvestad är nu avstängd i nästa match och riskerar ett längre straff. Ärendet kommer att gå vidare till disciplinnämnden som tar ett beslut i frågan.