Ros: Luleå är som en maskin som maler på

Tomas Ros snabbanalys: Blytungt för stockholmarna

AIK fick en drömstart på kvartsfinalen mot Luleå.

Ledning – två gånger om.

Men ändå vände Luleå och vann.

Blytungt för stockholmarna.

AIK har en vidrig statistik mot Luleå de två senaste åren och har haft otroligt svårt att göra mål.

I den första kvartsfinalen fick AIK precis allt man kunnat önska sig.

Ledning med 0-1, ledning med 1-2 och Luleåspelarna började nog fundera vad som var på gång.

Ett klassiskt mål

Men 70 sekunder före slutet av den andra perioden gjorde Toni Koivisto 2-2, ett mål som han vallade in bakom Viktor Fasth, som var ur balans efter att ha gått ut långt och täckt av ett skott. Ett klassiskt mål som lugnade laget och hemmafansen.

Luleå kunde alltså andas ut och i den tredje perioden gjorde hemmalaget fyra mål!

En lång defilering och hemmasegern var rättvis.

AIK föll på att man tog många utvisningar. Både 3-2 och 4-2 kom när Luleå hade en man mer på isen och Luleå är fantastiskt effektiva och är grymma i den sista perioden, det har man visat hela grundserien.

Maskin som maler på

Luleå är faktiskt som en maskin som maler på, utan att ta dumma utvisningar och utan bjuda på något gratis till motståndarna.

Man talade om 0–0 i mötena mellan Luleå och AIK. Nu fick publiken se nio mål och ett böljande spel.

Jag står fast vid mitt tips. Luleå vinner den här kvasrtfinalserien och vinner inte AIK på måndag så tar Luleå hem det med 4–0.