Hjälten: ”Grym start på nya året”

Uppdaterad 2018-01-04 | Publicerad 2018-01-03

Tom Hedberg, 18, är namnet på Oskarshamn-fansens läppar just nu.

Backen blev stor matchhjälte när han tryckte dit ett segermål mot AIK i förlängning.

Oskarshamns oönskade svit på sex raka förluster är därmed bruten.

AIK tog tag i taktpinnen direkt efter nedsläpp och skapade den första heta målchansen efter en minut. Då var det den formstarke Erik Nyström, 24, som kom fri - men lyckades inte överlista Wictor Ragnewall i Oskarshamn-kassen.

Det skulle dock inte dröja länge innan hemmalaget bröt dödläget i matchen.

Sju minuter efter Nyströms jättechans tryckte Jesper Frödén in ett 1-0-mål för sitt AIK.

Det Thomas Mitell-ledda laget utökade sedan sin ledningen två gånger om efter mål av backen Ludvig Claesson och Oliver Ödman Hadzinikolic.

Ombytta roller

Men under de två sista perioderna var det ombytta roller.

Stockholmarna verkade vara kvar i omklädningsrummet och såg stundtals helt ointresserat ut medan bortalaget lade in högsta växel.

Det resulterade i ett 3-3-resultat inför sistaperioden.

Smålänningarna fortsatte att trycka på även i den tredje och tog, efter ett 6–5-mål av Tom Hedberg i förlängning, en extremt viktig seger.

– Riktigt skönt, en grym start på nya året. Att komma upp till Hovet och ta två poäng är riktigt bra, säger Hedberg till Sportbladet.

Sviten bruten

Oskarshamn kom till Stockholm med sex raka förluster och en målskillnad på 4-20 i bagaget, så att lyckas vända ett 0-3-underläge måste ses som en extremt stark prestation och något som kan ge nytt liv till säsongen.

– Vi har haft en tung period men vi har inte vikt ned oss. Vi har bestämt oss i gruppen att vi ska vända på det, säger 18-åringen.