Brynäs på jakt efter Patrik Berglund

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Patrik Berglund
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Patrik Berglund

Brynäs jagar spets till forwardssidan.

En som är aktuell är förre NHL-proffset Patrik Berglund, skriver GD.

– Det vore dumt att inte vara intresserad av en spelare som finns på marknaden och inte stängt någon dörr till Brynäs IF, säger Brynäs sportchef Michael Sundlöv till tidningen.

Foto: JONAS GUSTAFSSON / BILDBYRÅN

I slutet av maj sa Djurgårdens tränare Robert Ohlsson till Sportbladet att han tror att Patrik Berglund, 32, spelar i Djurgården nästa säsong.

Men en månad senare är Berglund fortfarande utan kontrakt, och nu bekräftar Michael Sundlöv att Brynäs har gett sig in i leken.

– Vi har haft kontakt med honom och hans pappa (Anders, från Gävle och med ett förflutet i Brynäs), som i det här fallet sköter Patriks agentfrågor. Det vore dumt att inte vara intresserad av en spelare som finns på marknaden och inte stängt någon dörr till Brynäs IF, säger Sundlöv till GD.

– Det är en jätteskicklig hockeyspelare, så skulle den möjligheten finnas så är vi naturligtvis jätteintresserade

Kommer behöva skeppa spelare

Sundlöv säger till tidningen att det i sådana fall skulle röra sig om ett niomånaderskontrakt, och att man kommer att skeppa iväg en spelare om man skulle lyckas värva Berglund.

Berglund gjorde 31 poäng (17+14) på 49 matcher för Djurgården förra säsongen efter att ha återvänt efter tio säsonger i NHL.

Publicerad:

LÄS VIDARE