Modo stoppar Hellkvist från att uttala sig

Reporter: Tomas Ros

Publicerad:
Björn Hellkvist.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Björn Hellkvist.

Hellkvist-gate fortsätter i Modo.

Efter Sportbladets avslöjande gällande Leksands intresse för succétränaren har nu Modo belagt honom med munkavle.

– Det är klart att vissa saker vill man ta med varandra i stället för i media, säger Modos vd Johan Widebro.

Det var på tisdagseftermiddagen som hockeybomben briserade.

Leksands IF hade bestämt sig för att göra ett allvarligt försök att värva Modos tränare Björn Hellkvist.

Och Hellkvist är smickrad.

– Klart att Leksand är kittlande. Det var kittlande tidigare och är inte mindre kittlande nu. Men det måste lösa sig för alla parter. Jag hoppas att det gör det och jag ser Leksand som en ny och härlig utmaning. Men vill poängtera att det är upp till Leksand och Modo att komma överens, säger Hellkvist till Sportbladet.

”Hade det rörigt i går”

Ett uttalande som skapade ont blod i Modo.

Leksands värvningskupp var en sak, men Hellkvist ordval om Leksand gjorde saken värre.

– Vi hade det rörigt i går, men vi går vidare. Björn har en resa att göra nu, med bland annat fansen. Men det ska vi lösa. Han kommer vara i Örnsköldsvik när Modo återsamlas senare i april, säger Modos vd Johan Widebro.

Modo står också fast vid sin ståndpunkt. Oavsett var Leksand och Hellkvist tycker och tänker så ska Modo ledas av sin succétränare kommande säsong.

– Vi har inte haft några möten i dag och Björn har kontrakt med oss. Han ska nu vila upp sig och sedan går vi vidare.

Nu har Modo sagt att Hellkvist ska vara tyst utåt och satt på honom en klassisk munkavle. Inga mer intervjuer med media, bland annat.

– Det är kanske inget jätteuttalat, det tycker jag inte. Men det är klart att vissa saker vill man ta med varandra i stället för i media, säger Johan Widebro.

Värvade Glader från Luleå

Noterbart i Modos agerande är att man valde att göra en liknande värvning i höstas som Leksand nu försöker göra. Fredrik Glader tränade då Luleås SDHL-lag och mitt under säsongen värvades han av Modo till titeln sportchef.

– Tycker det är ganska olika situationer, vi hade en annons ute och Glader hade en öppning i sitt kontrakt och det har inte Björn, svarar Widebro.

Luleå har dock en annan version:

– Fredrik hade ingen out i sitt avtal. Och klart att vi funderade på hur vi skulle ställa oss när han vill lämna för Modo mitt under säsongen. Men vi ville inte stoppa Fredrik. Det slutade med att Modo fick betala en slant så var vi nöjda med det, säger Ulf Engman, general manager för Luleå.

Publicerad: