Joachim Rohdin stod på ett mål den här säsongen.

I kväll mot Örebro gjorde han tre – och bröt Karlskronas förlustsvit.

– Det var verkligen inte igår, säger matchhjälten till Sportbladet.

Det var en minst sagt svängig historia som utspelade sig i Karlskrona ikväll.

Örebro rivstartade genom Jere Sallinens mål i första minuten. Men KHK både kvitterade och gick förbi – mycket tack vare Joachim Rohdin. Forwarden spelade snyggt fram till 1–1 innan han själv tog hand om 2–1-målet.

I början av andra kom Örebro ut aggressivt och chockade Karlskrona. Fem minuter in i perioden kom också välförtjänt målet, då Gustav Backström drog till från blå.

Cory Murphy kom till Karlskrona efter fyra framgångsrika säsonger i Växjö – och i mitten av andra perioden visade 39-åringen att han fortfarande kan göra avtryck.

Lyckominuter för hemmalaget

Först sköt han ett skott som styrdes vidare till en sopren Konstantin Komarek – och 3–2 var ett faktum. Bara två minuter senare avlossade Murphy från blå på nytt – och denna gång styrdes pucken in direkt av Henrik Törnqvist. Örebro skulle dock få med sig en reducering innan paus – signerad Jonathan Andersson.

– Det var skönt att spräcka nollan. Jag har haft några chanser på slutet så skönt att den studsar in, sade Törnqvist i C More om sitt första mål i KHK-tröjan.

I tredje kom så avgörandet – och kvällens hjälte hette utan tvekan Joachim Rohdin. Inte nog med att han satte 5–3 i inledningen av slutperioden. Han avrundade målkalaset med ytterligare ett mål i tom kasse.

”Hade något i J20”

– Ja, det var verkligen inte igår. Jag tror jag hade något hattrick i J20, men inte sedan dess, säger Rohdin till Sportbladet.

Örebro får lämna Blekinge med ännu en förlust i bagaget – fjärde raka för närkingarna. Karlskrona dödar för egen del en förlustsvit som var uppe i tre matcher.

Inför söndagens möte mot Linköping har laget dock ännu inte lyckats vinna två raka i årets SHL...

– Men vi har mycket att ta med oss in i den fajten från dagens match. Våra problem med målskyttet är något vi snackat om, och där fick vi verkligen islossning idag, säger Rohdin.