Ridderwalls supermatch – trots slumpmålet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-12-05

Målvakterna i fokus i Luleå

Toppen och botten var det för målvakterna i Luleå.

Luleås målvakter var helt under isen samtidigt som Stefan Ridderwall spikade igen när Djurgården vann med 4-2.

Chris Abbott och sargen i Coop Arena var det enda som överlistade 21-åringen.

– Vi får ta och prata med vaktmästaren, säger tränaren Mikael Johansson i PPV.

Hemmafansen vädrade seger redan 4:02 in på den första perioden när Chris Abbott bröt igenom på egen hand och satte 1-0 för Luleå. Men det skulle bli en tung dag för norrbottningarna.

25 sekunder tog det för Djurgården att kvittera när Andreas Engqvist smällde in ett slagskott. Samtidigt bommade Stefan Ridderwall igen.

Nilsson lämnade kassen

21-åringen motade 36 skott med flera riktigt spektakulära räddningar.

– Vi hade väldigt bra försvarsspel, framförallt i sista. Men jag spelade stabilt i dag och hade hjälp av mina backar och forwards, säger Ridderwall i PPV.

Samtidigt tappade Luleås målvakter allt. Anders Nilsson lämnade kassen tidigt i andra vid ställningen 1-3. Ersättaren Mattias Modig lyckades inte göra en räddning på drygt tio minuter och då hade Marcus Nilsson redan hunnit göra 4-1.

”Får prata med vaktmästaren”

Det krävdes ett mirakel för Luleå att överlista Ridderwall, och det kom. I mitten av den sista perioden fick matcher nerv igen när Anders Burström reducerade till 2-4, assisterad av sargen.

En mycket märklig studs gjorde att pucken landade på bladet hos Burström samtidigt som Ridderwall stod vid bortre stolpen och väntade på att pucken skulle glida runt målburen. Öppet mål för Luleå och Burström som inte kunde missa.

– Vi får prata med vaktmästaren. Men jag tyckte ändå att vi stod emot bra, säger tränaren Mikael Johansson efter 4-2-segern.