Luleå knäckte Modo på hemmaplan

Linus Omark hjälps av isen. Han skulle komma tillbaka – med besked.

Först haltade han av isen.

Sedan avgjorde Linus Omark mot Modo.

– Som det gestaltar sig ska vi vinna matchen, säger Modos lagkapten Per Svartvadet till PPV.

Modo hade ingen rolig match mot Luleå. Förutom förlusten med 2–4 tvingades även Mats Zuccarello-Aasen kliva av isen redan i början av första perioden.

Norrmannen var tillbaka i Modo efter en efterhängsen skada och tanken var att han skulle ge liv åt den superline som gjorde succé i början av säsongen, tillsammans med Niklas Sundström och Per-Åge Skröder.

Men redan efter ett byte tvingades han halta ut i omklädningsrummet, oklart hur illa skadan är.

Roligare var det för Luleå och framför allt radarparet Linus Omark/Johan Harju. De båda avgjorde matchen i andra perioden med två identiska mål.

Det första kom efter 7.18 det andra efter 9.51. Båda gångerna slog Linus Omark en diagonalpass genom målgården till Harju som hade fick öppet mål. Både gångerna i spel fem mot tre.

– Vi släpper in två mål i spel tre mot fem. Det är för dåligt, säger Per Svartvadet.

I Modo gjorde Jeff Ulmer två mål, men trots att laget jagade en kvittering på slutet var det Emil Lundberg som avgjorde med 4–2 i öppet mål.