Malmö tog måsteseger

Publicerad 2020-12-10

Malmö är i en mycket prekär situation i tabellen och efter sex raka förluster var en seger mot Oskarshamn var nästan ett måste.

Då gick laget ut och vann med 4–0 – samma dag som den egna assisterande tränaren Jesper Mattsson sjukskrivits.

Malmö Redhawks har gått blytungt i SHL den här säsongen och efter att bara ha tagit en poäng på de senaste sex matcherna har avståndet upp till lagen ovanför kvalstrecket blivit oroväckande stort.

Inför kvällens viktiga hemmamöte med Oskarshamn kom dessutom beskedet att lagets assisterande tränare Jesper Mattsson sjukskrivs med utmattningssymptom och familjeskäl.

Bröderna hade show

Det kom inte att påverka laget – och framför allt inte bröderna Westerholm – negativt på isen.

Efter en mållös första period fixade Pathrik Westerholm 1–0 till hemmalaget efter en fin assist av brorsan Ponthus. Och bara fem minuter senare var de båda bröderna inblandade i 2–0 när de spelade fram till målskytten Emil Sylvegård.

I den tredje perioden fick även Ponthus göra mål, i powerplay. Pathrik noterades då för ännu en assistpoäng – och de båda bröderna landade på totalt tredje poäng var för kvällen.

Fredrik Händemark satte spiken i kistan med sitt 4–0-mål i slutsekunderna.

”Jätteskönt”

– Jätteskönt absolut. Jag tycker att vi är lite är lite stabilare och upplever oss som ganska konsekventa i det spel vi bestämde oss för spela, säger tränaren Joakim Fagervall i C More.

Upp till Linköping på rätt sida strecket är det nu sex poäng för Malmö. Oskarshamn är nere på en elfte plats efter sin åttonde (!) raka förlust.

Malmöjubel efter första segern på sex matcher.