Brynäs tappade sin stjärnback Ryan Gunderson, 32, i den förra omgången.

Men det hindrade inte laget från att ta sin femte raka seger.

– Vi klarar av att spela ett bra backspel utan Gunderson, säger Brynäs-tränaren Tommy Sjödin i C More.

Ryan Gunderson har varit en stor succé under den pågående SHL-säsongen.

Stjärnbacken har gjort 25 poäng på 32 matcher och belönades även med en plats i USA:s OS-trupp.

Men I den förra omgången kom bakslaget - både för Gunderson och Brynäs.

27-åringen skadade handen och förväntas vara borta i drygt en månad.

Stjärnbackens frånvaro hindrade dock inte Brynäs från att ta sin femte raka seger när man besegrade Mora med 1–0.

Två heta klackar

Fullsatt (4 500) och två heta klackar skapade hög stämning i Moras hemmaarena. Det var dukat för ett härligt möte mellan Mora och Brynäs – två lag som visat bra form efter nyår.

Tyvärr levde inte spelarna på planen upp till samma nivå som publiken på läktarna.

Matchen präglades av högt tempo, mycket skridskoåkning men inte mycket mer.

Jacob Blomqvist, kapten i Brynäs, gjorde i andra periodpausen i C More en bra sammanfattning av de två första perioderna:

– Spelet böljar lite väl mycket fram och tillbaka.

I den första perioden dröjde det till 14.22 innan det brände till. Mora fick möjlighet att spela fem mot tre i 1.38, men skapade bara en chans.

”Bara att raka in den”

Brynäs tände till och direkt efter att laget klarat boxplay-utmaningen utnyttjade Kevin Clark slarv i Moras försvarszon och slog en fin passning till Jesper Jensen som gjorde 1–0 till Brynäs.

– Jag fick en jättefin passning från Kevin (Clark), sedan var det bara att raka in den, sade Jesper Jensen till C More.
I den andra perioden hände ingenting, förutom mycket skridskoåkning.

Den enda målchansen skapades när Mathias Bromé i en Morakontring slog en passning till John Persson, som inte lyckades få pucken i mål.

I den tredje perioden visade Brynäs upp ett imponerade försvarsspel som effektivt neutraliserade ineffektiva Moras jakt på kvittering. Närmast i Mora var backen Brandon Gormley, som efter en fin passning från David Kase, kom fri med målvakten, men missade.